Tehdyt työt

Puubyygeli

Turun Puubyygeli koostuu kahdesta elementtirakenteisesta kerrostalosta Turussa ja se rakennettiin yhteistyössä NCC Suomi Oy:n kanssa.

Projektiin sisältyi kaikkiaan 70 huoneistoa (44 yhdessä rakennuksessa ja 26 toisessa) ja yhteensä 2232 m² asuinalaa.

Koko projekti toteutettiin tarkasti suomalaisen kosteusvaurioiden estämisen Kuivaketju10 -ohjeistuksen mukaisesti. Toimintamalli keskittyy 10 keskeisimpään kosteusriskiin, joiden hallinnalla voidaan vähentää jopa yli 80 % kosteusvaurioihin liittyvistä kustannuksista.

Projektin toteuttaminen NCC Suomi Oy:n aliurakoitsijana edellytti meiltä laatuauditoinnin läpäisemistä. Näin saimme luvan toimia NCC:n virallisena aliurakoitsijana ja toimittajana.

Jakobsberg

Astel Modularin ensimmäinen projekti Tukholmassa koostui rivitaloista. Projektiin kuului:

  • 18_34 – rakennus, jossa 6 rivitalohuoneistoa
  • 18_35 – 18 huoneistoa. Ei täysin tavanomainen moduulirakennus, sillä rakennuksen keskiosa rakennettiin seinäelementeistä, ei kokonaisista moduuleista.
  • 18_37 – rakennus, jossa 7 rivitalohuoneistoa

Projektin kokonaispinta-ala on noin 2 000 m². Projekti valmistui kolmessa vaiheessa alle vuoden aikana ja se luovutettiin asiakkaalle kesällä 2021.

Grimsta 1:2

Keväällä 2021 rakensimme projektin yhteistyössä AB Stockholmshemin kanssa. Projektiin sisältyi kaksi rakennusta:

  • Talo A – 3351 m², 26 huoneistoa
  • Talo B – 865 m², 15 huoneistoa

Julkisivuissa käytettiin Cembrit-levyjä ja puuverhousta, ja huoneistoihin asennettiin sähkölämmitys ja itsenäiset ilmanvaihtojärjestelmät.

Skälby

Uusi asuntolarakennus Järfällassa. Rakennus on tarkoitettu Tukholmassa opiskeleville opiskelijoille. Moduulit muodostavat yksiköitä, joissa jokaisessa on huoneet neljälle opiskelijalle sekä yhteinen keittiö ja kylpyhuone.

Huoneistot ovat valoisia ja avaria, ja niissä on kiinnitetty huomiota materiaalivalintoihin ja säilytysratkaisuihin. Moduulit rakennettiin ja toimitettiin täysin valmiina yksiköinä, jotka piti vain asentaa paikoilleen.

Fäboden, Tukholma

Uusi kerrostalo valmistui yhteistyössä Andersson Company Byggnads AB:n kanssa Miljöbyggnad Silver -luokituksen mukaisena rakennuksena. Kaksi rakennusta käsittävän projektin kokonaispinta-ala on 5 500 m².

Viisikerroksisen rakennuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa on vankka betonirakenne, kun taas muut kerrokset on tehty valmiista puurunkoisista moduuleista. Tästä syystä asennukseen kului hieman enemmän aikaa kuin tavallisesti.

Uudet huoneistot täyttävät Miljöbyggnad Silver -ympäristöluokituksen vaatimukset. Tämä luokitus on osoitus siitä, että rakennuttaja, valmistaja ja rakennusliike ovat sitoutuneet ratkaisemaan ympäristökysymyksiä ja pitämään huolta rakennuksen omasta elinympäristöstä ja sen asukkaista.

Icon Kristalli Ilves

Astel aloitti vuoden 2019 alussa yhden Suomen suurimman puurunkoisista valmismoduuleista rakennettavan kerrostaloprojektin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun baltialainen moduulitalotehdas on tämän kokoluokan projektin pääurakoitsija Suomessa.

Projektissa on yhteensä 300 asuntoa yhdeksässä kerrostalossa, joista jokainen on 4-kerroksinen. Projektin kokonaispinta-ala on 12 030 m² ja se rakennetaan 2019-2020. Projekti luo nykyaikaisen ja kauniin asuinympäristön useille perheille.

Platinan, Tukholma

Vuonna 2018 Astel valmisti ja asensi uuden moduulikerrostalon Tukholmassa, Vällingbyn alueella. Talon tilasi paikallishallinto ottaakseen askeleen kohti kaupungin asuntotavoitteita ja kaupunki teki suuren sijoituksen, jotta projekti valmistuisi määräaikaan mennessä.

Platinan-projektin talossa on 3 kerrosta ja sen kokonaispinta-ala on 3600 m². Talossa on 41 kaksiota ja kolmiota, mutta myös moduulitaloon sisäänrakennettu hissi sekä toimisto- ja kokoustilat. Astel valmisti projektin avaimet käteen -ratkaisuna eli asennustöiden valmistuttua talo oli muuttovalmis.

Bony Kästa

Tukholman läänissä sijaitsevassa Huddingen kunnassa valmistuu v. 2019 projekti, joka koostuu 3 kerrostalosta. Talojen kokonaispinta-ala on 2285 m² ja niihin valmistuu yhteensä 59 vuokra-asuntoa.

Asennustöiden on tarkoitus valmistua ensi syksynä.

Norelia, Norja

Astel astuu v. 2019 Norjan moduulitalomarkkinoille kolmella uudella projektilla. Niistä ensimmäinen on 52 asunnon kerrostalo, jonka tarkoituksena on luoda hiihtokeskuksen työntekijöille mukava asuinympäristö.

Asuntojen lisäksi talossa on useita yhteisessä käytössä olevia tiloja – keittiö, pyykkitupa, kuntosali jne. Astel rakentaa projektin valmiina „avaimet käteen“ -ratkaisuna.

Uudet modulaariseti esivalmistetut kerrostalot Tukholman Södermalmilla

Södermalmin kaupunginosaan tilattiin uusia kerrostaloja, joihin oli tarkoitus sijoittaa ja integroida alueen uusia tulokkaita. Kyseiset 22 vuokra-asuntoa rakennettiin avaimet käteen –ratkaisuina, jossa Astel Modular rakensi myös perustuksen. Modulaarikerrostalo on rakennettu tiukimpien paloturvallisuusvaatimusten mukaan, ja jopa hissikuilu on integroitu puisiin esivalmistettuihin moduuleihin.

Svedjaren, Tukholma

Projekti on vielä kesken ja valmistuu suunnitelmien mukaan alkuvuodesta 2019. Se koostuu neljästä moduulikerrostalosta, joista kaksi on 2-kerroksisia ja kaksi 4-kerroksisia.

Rakennusten kokonaispinta-ala on 3250 m² ja se on jaettu 50 kaksioon ja kolmioon sekä toimisto- ja kokoustiloihin. Jokaisessa kerroksessa on yhteiskäyttöön tarkoitettu pyykkihuonemoduuli.

Moduulitalojen julkisivut on päällystetty erisävyisillä Cembrit-levyillä. Talot muodostavat hiljaisen sisäkorttelin, jossa on paljon vehreyttä ja taloja yhdistävät päällystetyt tiet.

Vuokra-asunnot Tukholman Frösundassa

Vuonna 2017 Astel Modular saattoi päätökseen 60 asunnon avaimet käteen -rakennushankkeen. Moduuli hankkeen ison haaste oli rakentaa modulit niin, että eristävät läheisen liikenteen melun riittävän tehokkaasti. Sen takia valmistimme seinät erikoisrakenteista ja käytimme melunkestävämpiä ikkunoita ja ovia pitämään melutasot alhaisina.

Pienkerrostalot Tukholman Danderydissä
Kaksiosaisen hankkeen ensimmäinen osa saatettiin päätökseen vuoden 2017 marraskuussa. Astel Modular rakensi 4 pienkerrostaloa (yhteensä 51 asuntoa), ja perustuksen valmistuttua rakensimme hankkeen valmiiksi avaimet käteen -periaatteella. Vuokra-asunnoiksi rakennetut talot rakennettiin esivalmisteluilla moduuleilla, ja tarjoavat nopean ja joustavan ratkaisun pitkä- ja lyhytaikaiseen majoitukseen.

Modulaarisesti esivalmisteltuja kerrostaloja Tukholman Solnassa

Vuoden 2017 tammikuussa Asel Modular sai päätökseen hankkeen, joka käsitti yhteensä 112 asuntoa Tukholman Solnassa. Erikoisvalmisteiset vuokra-asunnot tehtiin esivalmistetuista moduuleista. Rakensimme huonemoduulit virolaisessa talotehtaassamme ja kuljetimme ne Ruotsiin asennettaviksi pikaisesti paikan päällä.

Moduulirakenteiset pari- ja rivitalot Hudiksvallissa
Tammikuussa 2017 saatoimme päätökseen moduulirakennusten asennuksen Hudiksvallissa. Olosuhteet koettelivat rakennelmia ja asennushenkilökunnan kykyjä – lämpötilat olivat alle –20 °C ja lunta oli yli 1 m. Talot tehtiin avaimet käteen -periaatteella.

Erikoisvalmisteiset vuokra-asunnot Tukholman Danderydissä
Astel Modular saattoi päätökseen yhteensä 4 taloa ja 51 asuntoa käsittäneen hankkeen vuoden 2018 toukokuun lopulla. Tarkoitukseensa varta vasten rakennetut vuokra-asunnot sijaitsevat Danderydissä Tukholman laitamilla, ja ne ovat toinen osa Danderydin hanketta (ensimmäinen osa saatiin päätökseen vuoden 2017 marraskuussa). Astel Modular toteutti hankkeen esivalmistetuilla moduuleilla, avaimet käteen -ratkaisuna perustuksesta ylöspäin.

Rakennuskompleksin rakentaminen Ranskassa

Ranskalainen asiakas tilasi meiltä kaksi 48 huoneen opiskelija-asuntolaa. Suunnittelimme, valmistimme ja varustimme tehtaallamme 96 yhden hengen asuntolahuonetta.

Moduuleista koostuvien omakotitalojen rakentaminen Saksassa
Kaksikerroksisen moduulitalon valmistaminen, rakentaminen ja kuljetus yksityisasiakkaalle Saksan Frankfurtissa. Talo koottiin yhdessä päivässä. Työ aloitettiin aamulla ja iltaan mennessä kaikki kuusi moduulia olivat valmiit.

Kahdeksan asunnon rivitalon rakentaminen Tuusulassa, Suomessa
Suomalainen asiakas tilasi meiltä rivitalon. Kokosimme moduulitalon elementit Viljandin tehtaallamme ja sitten asensimme talon tontille. Valmistimme seinäelementit, tarjosimme kuljetuksen ja asennuksen ja toteutimme myös osan rakennustöistä.

Ravintola Vaasassa
Asiakas tilasi seinäelementit ja kehikot asennuksella.

Kerrostalo joustavaan majoitukseen
Laadimme rakennusprojekteja esimerkiksi päiväkotirakennuksille, sosiaalirakennuksille, vanhainkodeille sekä kampuksille ja muokkaamme projekteja aina konkreettisten tarpeiden mukaan. Tarjoamme erilaisia huonetyyppejä, esimerkiksi yksiö, perhehuone ja huone, johon pääsee pyörätuolilla.

Paiden perhekoti Virossa – Viron ja Sveitsin yhteistyössä valmistunut projekti
Paiden perhekodin tilaaja oli sosiaaliministeriö ja se rakennettiin Viron ja Sveitsin yhteistyöprojektin raameissa. Talossa on hyödynnetty tila älykkäästi – 132 m2:n nettopintaan on mahdutettu 5 makuuhuonetta, keittiö-olohuone ja monta aputilaa, joten siellä voi elää mukavasti jopa kymmenen ihmistä. Tarkkaan harkitut tekniset ratkaisut pitävät talon ylläpitokustannukset matalina. Moduulit asennettiin valmiille perustukselle yhdessä päivässä.
Privacy Policy