Äskettäin valmistunut: kaksi esivalmistetuista moduuleista rakennettua kerrostaloa Turkuun, Suomeen

Äskettäin valmistunut: kaksi esivalmistetuista moduuleista rakennettua kerrostaloa Turkuun, Suomeen

Äskettäin valmistunut: kaksi esivalmistetuista moduuleista rakennettua kerrostaloa Turkuun, Suomeen


Yksi viimeisimmistä projekteistamme valmistui vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä. Valmistimme kaksi elementtikerrostaloa Turkuun yhteistyössä NCC Suomi Oy:n kanssa. Rakennukset ovat osa suurempaa puista asuinaluetta, Turun Linnanfälttiä.

Projekti koostui kaikkiaan 70 huoneistosta (44 yhdessä rakennuksessa ja 26 toisessa) ja yhteensä 2232 m2:n asuinalasta. Tämä projekti oli erinomainen esimerkki eri yritysten menestyksekkäästä yhteistyöstä suuressa projektissa.

Erilaiset kyvyt täydentävät toisiaan

Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyöllä. Projektin täytyi vastata Suomen vaatimuksia ja rakennusmääräyksiä. Tätä varten teimme yhteistyötä Sitowise Oy:n kanssa, joka vastasi projektin sähkön jakeluverkon suunnittelusta ja toteutuksesta. Näin kykenimme noudattamaan määräyksiä tarkasti ja saavuttamaan korkealaatuisen lopputuotteen.

Toinen yhteistyöyritys oli Marinoff Oy, joka suunnitteli, toimitti ja asensi korkeapainesprinklerijärjestelmän. Kyseinen järjestelmä säästää huomattavasti vettä ja jättää tulipalon sattuessa vain minimaaliset vesivahingot.

Putkistojen asennus suoritettiin tällä kertaa kahdessa osassa. Ensimmäinen asennus toteutettiin tehtaalla, jossa putket asennettiin ja esitestattiin. Lopullinen asennus ja painetestaus suoritettiin rakennustyömaalla. Tämä auttoi meitä lyhentämään paikan päällä tapahtuvaan asennukseen kuluvaa aikaa.

Noudatimme Kuivaketju10-toimintamallia

Koko projekti toteutettiin noudattaen tarkasti suomalaista kosteusvaurioiden estämisen Kuivaketju10-ohjeistusta. Kyseessä on kattava töiden järjestelymalli, jonka tarkoituksena on estää kosteusvaurioiden syntyminen kaikissa rakennusprojektin vaiheissa ja niiden jälkeen. Toimintamalli keskittyy 10 keskeisimpään kosteusriskiin, joiden hallinnalla vähennetään yli 80 % kosteusvaurioihin liittyvistä kustannuksista.

Tehtävään nimetty tarkastaja valvoo koko prosessia aina sen suunnittelusta alkaen. Hän testaa ja dokumentoi ohjeiden toteuttamisen ja varmistaa, että kaikki on standardin mukaista.

Tuotannon valvonta

Pitääksemme asiakkaan ajan tasalla projektista me tarjosimme standardin mukaisen ISO-laatujohtamisen lisäksi myös viikoittaisia raportteja valmistuksen edistymisestä. Nämä raportit sisälsivät kirjallisen kuvauksen tuotannon vaiheesta sekä valmistustiloissa otettuja kuvia. Tällä ylimääräisellä vaiheella halusimme antaa asiakkaalle mielenrauhan projektin valmistumisesta suunnitellusti ajallaan ja takuun, että modulaariset elementit kyetään toimittamaan oikeaan aikaan. Näin ollen asiakas pysyi säännöllisesti kärryillä työn edistymisestä joutumatta matkustamaan tehtaallemme.

Yksityiskohtaiset viikoittaiset raportit valmistusprosesseistamme ovat erinomainen keino osoittaa asiakkaalle, että he voivat luottaa toimintaamme ja siihen, että pidämme tarkasti silmällä valmistuksemme tuottavuutta.

Sertifioitua yhteistyötä NCC:n kanssa

Voidaksemme toteuttaa projektin NCC Suomi Oy:n aliurakoitsijana meidän täytyi läpäistä laatuauditointi. Näin saimme luvan toimia NCC:n virallisena aliurakoitsijana ja toimittajana. Pääurakoitsija ja loppuasiakas olivat molemmat tyytyväisiä – työt suoritettiin ajallaan ja uusien kodin omistajien positiivinen palaute oli upea tunnustus hyvin tehdystä työstä.

Oletko kiinnostunut puisista kerrostaloista?

Etsimme aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita puisten elementtikerrostalojen valmistamiseen! Jos haluat keskustella yhteistyömahdollisuuksista, ota meihin yhteyttä! Tehtaamme työskentelevät keskeytyksettä ja tuottavat uusia modulaarisia rakennuksia myös näinä koettelevina aikoina – voit luottaa meihin!

Haluatko lisätietoa moduulitaloistamme?


  Annan suostumukseni lähettää sähköpostiosoitteeseeni uutisia heidän toiminnastaan. (HUOM! Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa).
  Olen tutustunut tietosuojaselosteeseen *

  Astel OÜ

  info@astel.ee
  (+352) 501 4337

  Meeksi mnt 32, Räpina, Viro
  Rek.nro 11603670
  Y-tunnus: 2953065-4

  Astel Modular OÜ

  Moduulirakennusten suunnittelu ja valmistus

  info@astelmodular.fi
  (+352) 5782 3128

  Teeninduse tee 7, Tõrvandi, Viro
  Rek.nro 12441488
  Y-tunnus: 2541475-2

  Astel AB

  Moduulitalojen asennus ja rakennus

  raul@astel.ee
  (+372) 520 2826

  c/o The Park, Sveavägen 98, Tukholma, Ruotsi
  Rek.nro 559092-4139

  Privacy Policy